Tilam #1 Paling Tinggi Diulas di Malaysia

AS SEEN ON

AWARD-WINNING SLEEP

Most Well-Known Mattress Brand in Malaysia

Malaysiakini

Top Mattress Brand

Trusted Malaysia

Best Hybrid Mattress in Malaysia 2022

TechRakyat

Top Mattress Brand in Malaysia

TallyPress

Saiz Ukuran:
 • Tilam Single: 91 x 190 x 25.4 CM (25KG)
 • Tilam Super Single: 107 x 190 x 25.4 CM (29KG)
 • Tilam Queen: 152 x 190 x 25.4 CM (41KG)
 • Tilam King: 183 x 190 x 25.4 CM (50KG)
Tilam Origin Hybrid mempunyai 6 lapisan:
 • Sarung Tencel™ yang Serba Mewah
 • Lapisan Latex Semulajadi
 • Lapisan Gel Penyejuk Memory Foam
 • Spring Ketepatan Mikro - Spring melingkar dipasang bersendirian bersama pengasingan gerakan
 • Lapisan Foam Encasement
 • Lapisan Dasar

Nilai Luar Biasa untuk

Teknologi 6 Lapisan

Origin adalah satu-satunya tilam di Malaysia yang menawarkan harga yang sangat hebat untuk 6 lapisan sokongan tinggi yang diperbuat daripada foam memori + lateks asli + spring poket. Teknologi Origin juga mempunyai paten yang belum selesai!

Pemukaan sejuk dan nyaman

Seakan tidur di dalam bilik yang berhawa dingin

Tilam Origin terasa sejuk bila disentuh walaupun tanpa penghawa dingin. Sangat nyaman— ucapkan selamat tinggal pada malam berpeluh!

Tidur dengan lebih nyenyak

Tanpa Gangguan Pergerakan

Teknologi Pemindahan Pergerakan Sifar kami menyerap pergerakan di atas tilam anda, membolehkan anda tidur dengan lena walaupun pasangan anda bergerak di atas katil. Tidur tanpa gangguan sepanjang malam dan bangun segar dan ceria!

Memperkenalkan Tilam 6 Lapisan Berteknologi Tinggi 

Kualiti Terbaik Dibina untuk Kekal Tahan.
Inilah Apa yang Terdapat Di dalamnya.

Klik ikon + untuk mengetahui setiap lapisan lebih lanjut:Aliran Udara Tencel™️

Lapisan permukaan premium hypoallergenic yang ultra lembut dengan kebolehnafasan tinggi - membuatkan anda seperti tidur di atas awan yang sejuk.

Bebas Bau Busuk • Anti Fungus • Anti Hama • Anti Bakteria • HipoalergenikLateks Semula Jadi AeroFlex

Memberikan sokongan dan apungan lembut, di mana ia bermanfaat untuk individu yang mempunyai masalah tulang belakang dan sendi.

Lantunan Semula Jadi • Keutuhan Sokongan • Melenyapkan HabaCloudCool Memory Foam

Memory foam dengan infusi gel penyejuk istimewa kami ini memuatkan anda sentiasa sejuk & selesa sepanjang malam. Berfungsi sebagai kontur dengan mengikut bentuk badan & pergerakan anda agar anda boleh menikmati waktu tidur Origin yang lebih panjang dan nyenyak.

Melenyapkan Haba • Sokongan Adaptif • Pengasingan GerakanSistem Sokongan Tepian Inovatif Origin

Kami menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh tilam memory foam dengan menambah satu rekaan sistem sokongan tepian yang akan menghalang gelinciran di bahagian tepi.Lapisan Sokongan Refleks Origin

Diperbuat daripada campuran bahan high-rebound cell foam dan lateks, lapisan sokongan refleks ini memberi sokongan tambahan yang menghasilkan pengalaman tidur tanpa kesakitan dan membolehkan spring poket berfungsi secara optimum.Spring Sokongan ErgoCoil

Spring poket yang dipasang sendirian berkualiti tertinggi yang akan membuat penyesuaian segera terhadap pergerakan waktu tidur serta kesemua bentuk badan.

Sokongan Tanpa Tekanan • Reponsif Tinggi • Pengaliran Udara

Tilam Tahan Lama

Tilam Origin dijamin tahan lebih lama berbanding tilam lain, kerana mempunyai 6 lapisan yang lebih tebal & tahan lama. Kerana itulah kami berani tawarkan jaminan terpanjang di Malaysia iaitu selama 15 tahun!

Tilam Origin

tidak mengendur

Jenama Lain

foam sahaja, mengendur selepas 3 tahun

Apa yang anda dapat 

dengan setiap pembelian Tilam Origin

AS SEEN IN PRESS

READ THE FEATURE STORY
READ THE FEATURE STORY

Perbandingan antara Origin dan jenama lain

Daripada penetapan harga jujur ​​kepada percubaan & jaminan terpanjang di Malaysia, berikut ialah bukti Origin lebih baik:

Block "14031" not found

Diyakini oleh selebriti terkenal Malaysia

Sertai 100,000+ pelanggan gembira yang sudah menggunakan @originmattress_my

Rasa selesa sangat tidur sekarang sebab Aqil guna tilam dari @originmattress_my ❤️

@aqilzulkiflee
1.3M followers

Wohoooo finally I get to unbox my @originmattress_my !

@kilafairyofficial
1M followers

selesa sgt2 tilam dan bantal dari @originmattress ni..lena je tidur anda..😝😍

@feeyaiskandar
Actress & DJ
658K followers

I just placed my order a day ago and it was delivered to my in law’s house today. Im super impressed 😍 and the delivery is FREE OF CHARGE 😍

@lengyein
DJ
622K followers

@originmattress_my is a local company that sells affordable quality mattresses that does not damage ur pocket. The bed is comfy, abit soft on the top part to my liking.

@taufulou
10.9K followers

After 30 Days of Sleep... I must honestly say that this is one of the best mattresses I've ever slept in. 🥰

@tekkaus
30.2K followers

I’m so excited giler bila dapat tilam dari @originmattress_myDah la tilam dia memang super duper best! Lembut dan selesa sangat.

@neyna_arifin
19.3K followers

I’m more than happy to say that I am very impressed with its performance. As someone who does fitness a lot, sleeping is very crucial to me.

@anwarulhisyam
6K followers

Ditampilkan oleh Bintang YouTube Malaysia Terkenal

Dengar ulasan mereka di bawah dan saksikan Tilam Origin di dalam bilik tidur mereka!

TERPERANGKAP DALAM PLASTIK 😂 ROOM TOUR AQILZULKIFLEE 😆 ORIGIN MATTRESS REVIEW 😍

Aqil Zulkiflee
1.62M subscribers

Unboxing & Review of Origin Mattress

Taufulou Channel
1.17K subscribers

“SAKITNYA BADAN!!” DAH KENAPA ZAHIRA NI?? Origin Mattress

Amani Zahira
182K subscribers

Unboxing my ORIGIN MATTRESS !

Kilafairy
30.6K subscribers

Best Mattress in Malaysia under RM 2000! | Origin Mattress

Jeff and Erin
1.23K subscribers

ORIGIN HYBRID MATTRESS UNBOXING AND REVIEW

Neyna Arifin
29.5K subscribers

Alaminya di Bilik Pameran Origin

Sentuh, lihat & rasai sendiri Tilam Origin di bilik pameran kami di sini:

KLG-8, LG Floor, Sungei Wang Plaza, Jalan Sultan Ismail 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

VISIT OUR SHOWROOM

Pecah Rekod

100,000+

Tidur dengan Selesa di Malaysia dan seterusnya!

Tapi, jangan ambil kata-kata kami sahaja! –
Baca komen sebenar dari pelanggan kami tentang tilam Origin.

[wpr_reviews]

Soalan Lazim

Tilam Origin merupakan sebuah tilam hibrid yang terdiri daripada 6 lapisan material berkualiti ultra tinggi. Ia mempunyai ketahanan & memberikan sokongan terbaik untuk badan.

 • Lapisan Atas: Sarung Airflow Tencel™
 • Lapisan Pertengahan: Lateks Semula Jadi AeroFlex, CloudCool Memory Foam (infusi gel penyejuk), Sistem Sokongan Tepi Inovatif Origin (foam encasement), Lapisan Sokongan Reflek
 • Lapisan Dasar: Spring Sokongan ErgoCoil

Tilam tradisional biasanya terdiri daripada material tunggal seperti foam, lateks atau tilam spring. Tilam hibrid seperti tilam Origin menggabungkan pelbagai material berbeza menjadi satu tilam yang sempurna. Ramai orang gemarkan tilam hibrid kerana ini memberikan pengalaman tidur yang lebih seimbang - kelembutan & kelegaan tekanan yang datang daripada memory foam. Namun pada masa yang sama kepejelan sokongan, pergerakan gerakan, dan keanjalan masih dikekalkan hasil daripada lateks dan teras spring poket. Tilam hibrid juga lebih tahan dan memiliki jangka hayat yang lebih lama berbanding tilam tradisional.

Jawapan mudah: Teknologi 6 lapisan Origin Hybrid. Tidak ada tilam lain yang dilengkapi dengan teknologi hibrid yang menggabungkan material kualiti tertinggi di pasaran menjadi sebuah tilam yang sempurna. Tilam Origin telah menjalani ujian tidur berkali-kali, lebih daripada 10 ujian produk berbeza serta lebih 100 perubahan ketumpatan sebelum sedia dipasarkan di pasaran.

Tidak. Tilam Origin direka untuk tidur dalam keadaan sejuk di dalam cuaca di Malaysia. Memory foam dengan infusi gel penyejuk yang terdapat pada tilam ini memiliki ciri penyejukan yang berkesan dan melepaskan haba badan. Selain itu, Tencel™ mempunyai kebolehnafasan yang tinggi dan menggalakkan aliran udara. Ini dapat memastikan anda terus lena dibuai mimpi dalam tidur yang sejuk dan selesa.

Ya. Tilam Origin mempunyai ciri hipoalergenik, anti parasit, dan anti mikrob. Ini bermaksud tilam ini sangat selamat untuk mereka yang sensitif terhadap alergen, termasuklah kanak-kanak & orang tua.

Tidak. Tilam Origin direka bentuk dengan material kualiti tertinggi di pasaran manakala binaan hibrid 6 lapisan yang unik memberikan sokongan kuat pada bahagian teras, seterusnya menjadikannya lebih tahan dan sukar untuk tenggelam berbanding tilam biasa.

Sesebuah tilam yang bagus seharusnya dapat bertahan sekurang-kurangnya 7-8 tahun. Namun, terdapat tilam yang tahan lebih lama. Origin menawarkan antara tilam dengan jangka hayat terpanjang di antara 10-2- tahun (bergantung bagaimana penjagaan anda). Ini membuatkan tilam ini sebagai satu pelaburan hebat untuk tidur dengan sokongan sempurna.

Tiada. Jangka masa 5-10 memang tidak cukup untuk tahu sesebuah tilam itu sesuai atau tidak dengan anda, kerana tubuh badan memerlukan beberapa minggu untuk menyesuaikan diri. Kami berbesar hati untuk menawarkan cubaan 120 hari bebas risiko untuk anda mencubanya dari rumah. Jika anda tidak menggemarinya, boleh pulangkan dan mendapat bayaran balik sepenuhnya.

Percubaan 120 malam bermula apabila tilam dihantar ke rumah anda. Tilam Origin menyokong jajaran semula jadi di tubuh badan anda tidak seperti tilam yang lain. Oleh itu, ia mungkin mengambil sedikit masa bagi membolehkan tubuh badan anda menyesuaikan diri sepenuhnya. Begitu juga jika anda cuba memperbetulkan postur yang salah, pada mulanya tilam ini akan terasa seperti janggal dan tidak selesa. Kami sangat sarankan anda tidur di atas tilam untuk beberapa minggu untuk memberi peluang kepada badan untuk menyesuaikan diri. Sekiranya anda tidak berpuas hati selepas 25 hari, anda boleh memulangkannya untuk mendapat bayaran balik sepenuhnya.

Pemulangan tilam begitu cepat & mudah. Anda hanya perlu hantarkan emel kepada kami dan sertakan (1) nombor pesanan (2) gambar tilam, dan (3) alasan pemulangan ke enquiry@originmattress.com.my, dan kami akan uruskan selebihnya. Pasukan khidmat pelanggan kami yang mesra akan mengaturkan pengambilan tilam di rumah anda. Setelah tilam dipulangkan dan kami telah menerimanya, bayaran balik akan mengambil masa 7-14 hari untuk diproses dan akan dikredit terus ke kaedah pembayaran asal anda.

Jangan risau, anda tidak perlu masukkan semula ke dalam kotak. Pasukan penghantaran kami akan mengambil semula tilam dalam keadaan semasa dari rumah anda.

Sudah tentu! Kami menawarkan pilihan khidmat melupuskan tilam dengan harga tetap RM350. Anda boleh pilih pilihan ini di laman produk.

Tidak sama sekali! Setiap tilam adalah tilam baru yang dikeluarkan dari kotak dan kami tidak pernah menjual tilam terpakai. Setiap tilam yang dipulangkan akan dihantar sama ada ke pihak ketiga syarikat kitar semula atau dilupuskan.