5 Cadar Terbaik untuk Pengantin Baru

5 Cadar Terbaik untuk Pengantin Baru

Bersedia untuk hari besar anda mungkin sukar dan senarai pembelian barang baru mungkin juga akan terlepas pandang. Set peralatan tempat tidur tidak diletakkan dalam senarai teratas kerana ia sering dianggap tidak penting untuk pengantin baru.

Pengantin baru harus mempunyai kain cadar yang lembut dan bernafas, bukan hanya selesa. Katil sangat penting dalam rumah dan rumah baru untuk pasangan yang baru berkahwin berhak mendapat katil dan aksesori yang kelihatan cantik. Tiada apa-apa yang mengatakan "rumah" seperti cadar katil yang berkualiti dan bersih.

Jika anda ingin membeli cadar baru yang terbaik untuk anda dan bakal pasangan anda, atau anda membeli sebagai hadiah untuk pengantin baru, teruskan membaca untuk lihat pilihan yang dijamin membuatkan anda ingin mengklik pada 'tambah ke troli ' dan lengkapkan pesanan anda!

Signature cotton move-in bedsheet bundle dari Kapas Living

.

Set cadar ini diperbuat daripada 100% semula jadi, kapas ruji panjang dan mempunyai kiraan benang sebanyak 400. Ia diperakui Oeko-Tex dan boleh dipakai untuk tilam setebal 35-45cm, dengan anjal keliling 360.

Jika anda mempunyai tilam tebal, ini adalah pilihan yang tepat untuk anda dan pasangan. Cadar katil Kapas Living semuanya sangat menyerap, bernafas dan bertahan lama.

Harga: RM299 (Queen)

          RM329 (King)

          RM359 (Super King)

Bahan: 100% gentian kapas semulajadi

Laura Ashley Cotton Percale Floral Bedding Set dari Marks & Spencer

.

Set peralatan tempat tidur bercorak menawan ini mempunyai gaya klasik yang pasti menjadikan bilik anda kelihatan indah. Diperbuat daripada percale kapas, cetakan bunga yang klasik dilengkapkan dengan ribbon pada sarung bantal yang menambah sentuhan yang menarik. Kiraan benangnya ialah 200 dan ia mempunyai pengancing butang.

Harga: RM549 (Queen)

RM599 (King)

RM674 (Super King)

Bahan: 100% Cotton Percale

HyperSoft™ Tencel Sheet Set dari GAIAS

.

Dari namanya sahaja anda sudah dapat tahu jenis bahan dan prestasinya. Mewah lembut, licin dan bernafas, set yang kelihatan mahal ini sebenarnya sangat berpatutan!

Diperbuat dengan 100% Tencel Lyocell dan anyaman sateen, cadar ini akan membuatkan anda berasa sejuk dan selesa sepanjang malam. Selain itu, ia dihasilkan dengan fabrik yang mampan, menjadikannya mesra bumi sepenuhnya!

Harga: RM339 (Queen)

          RM359 (King)

          RM379 (Super King)

Bahan: 100% Tencel™ Lyocell dan sateen


TENCEL™ fitted bedsheet set dari Kapas Living

Satu lagi pilihan terbaik dari Kapas Living. Selain daripada dibuat dengan 100% Tencel Lyocell, set khusus ini juga mempunyai gentian kayu putih, menjadikannya lebih menyejukkan. Bernafas dan lembut seperti sutera, anda akan tidur dengan selesa sepanjang malam bersama pasangan anda, tidak perlu risau tentang peluh malam dan panas yang tidak selesa.

Harga: RM279 (Queen)

            RM284 (Queen Plus)

            RM299 (King)

            RM304 (King Plus)

            RM329 (Super King)

Bahan: 300TC 100% Tencel™ Eucalyptus

TENCEL™ Pearly White Fitted Sheet Set dari Palais Suite

.

Cadar katil Palais Suite kelihatan mewah, dan atas sebab yang kukuh. Diperbuat dengan Tencel™ Lyocell Cellulose Fiber, cadar ini sangat menyerap, licin, menyejukkan dan tahan lama. Bukan sahaja tidak berkedut, ia juga sangat lembut disentuh. Ia sesuai untuk mereka yang inginkan kesemuanya dalam satu set.

Harga: RM262 (Queen)

            RM272 (King)

            RM304 (Super King)

Bahan: Tencel™ Lyocell Cellulose Fiber

RÖNNVECKMAL Fitted Sheet dari IKEA

.

Apabila mendengar jenama Ikea, mesti anda akan fikirkan praktikaliti dan nilai hebat, kan? Cadar ini tidak terkecuali untuk kualiti yang baik dan prestasi yang menakjubkan. Diperbuat dengan kapas percale berkualiti tinggi dan ditenun padat daripada benang halus, cadar ini memberikan sensasi yang nyaman dan sejuk pada kulit anda.

Faktor hebat yang lain? Cadar ini menjadi lebih lembut dengan setiap cucian!

Harga: RM155 (King)

Bahan: 100% kapas percale

Memandangkan kami sudah memberi semua pilihan yang menakjubkan untuk cadar anda, sekarang sudah tiba masanya untuk beralih kepada pilihan yang menakjubkan untuk tilam anda pula! Apa gunanya cadar jika kita tidak digunakan dengan tilam yang sama hebat?

Kenali Origin Hybrid Mattress

Tilam Origin Hybrid direka oleh Origin Sleep, sebuah syarikat inovatif yang berasal dari Jerman. Tilam hibridnya mempunyai banyak ciri sempurna yang dijamin memukau anda di luar jangkaan.

Tilam Origin direka dengan menakjubkan dengan mengutamakan rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran tulang belakang yang optimum dan keselesaan yang hebat, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang sukar diramalkan.

Dapatkan katil yang mempunyai ciri penyejukan yang serupa untuk disertakan dengan cadar  supaya anda mencapai pengalaman tidur yang indah tanpa peluh!

Kenapa Tilam Origin sangat unik?

Tilam Origin menawarkan 6 lapisan keselesaan tiada tandingan yang sangat mewah, anda terlupa anda sedang tidur di rumah sendiri. Anda akan mendapat akses kepada bahan berkualiti tinggi: foam memori, spring poket, dan lateks - semuanya digabungkan untuk menjadi satu tilam yang sempurna.

Ciri-ciri penyejukan foam ingatan yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi penyejukan. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

.

Apakah cara yang lebih baik untuk menggunakan cadar baru anda selain dipasangkan kepada tilam yang luar biasa?

Anda dan pasangan anda akan tetap menikmati tilam ini dalam jangka masa panjang walaupun setelah koleksi cadar berkualiti anda semakin bertambah!

Klik di sini untuk mendapatkan butiran lanjut yang lebih menakjubkan, ciri istimewa, harga dan kenapa ia merupakan tilam terbaik di pasaran.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4