5 Katil Divan Terbaik di Malaysia

5 Katil Divan Terbaik di Malaysia

Pada tahun 1800-an, katil divan dikenali sebagai tilam panjang dan ia popular pada zaman Empayar Uthmaniyyah. Pada masa kini, orang menggemari rangka katil jenis ini kerana kepraktisannya. Divan bukan sahaja praktikal, ia menjimatkan ruang dan diakui kelihatan minimalis, menyesuaikan diri dengan hampir semua gaya atau estetika di bilik tidur anda.

Dalam artikel ini, kami akan memberikan anda pilihan terbaik untuk katil divan berdasarkan keutamaan dan kemampuan anda.

Ecolux Hazel Divan Bed

Pilihan ini mempunyai bingkai kayu yang ditutup dengan fabrik berkualiti tinggi yang mempunyai sifat anti-habuk. Ia bagus untuk bersandar kerana ia lembut dan tahan lama. Ia juga boleh memuatkan tilam setinggi 35cm.

Saiz dan harga:

Single: 192cm (L) x 92cm (W) x 115cm (H) - RM658

Super Single: 192cm (L) x 108cm (W) x 115cm (H): RM758

Queen: 192cm (L) x 153cm (W) x 115cm (H) – RM858

King: 192cm (L) x 184cm (W) x 115cm (H) – RM958

F&F Swiss Canvas Olive Divan Bed Frame

Furniture Farm mempunyai beberapa koleksi rangka katil divan, semuanya mempunyai ciri dan struktur yang serupa. Yang dipaparkan di atas dipanggil Olive dan mempunyai salah satu reka bentuk yang lebih ringkas.

Bingkainya mempunyai bahan bernafas dan tahan lama diperbuat daripada kapas mesra alam dan kayu Nyatoh.

Saiz dan harga:

Single: 202cm (L) x 91cm (W) x 97cm (H) – RM199

Queen: 202cm (L) x 154cm (W) x 97cm (H) – RM299

King: 202cm (L) x 183cm (W) x 97cm (H) – RM450

Dr. Macio Sapphire Divan Fabric Bed Frame

Reka bentuk praktikal dengan kepala katil berkusyen menjadikan rangka katil ini kegemaran orang ramai. Ia sesuai untuk tilam dengan ketinggian 25-30cm

Saiz dan harga:

Queen: 205cm (L) x 153m (W) x 107m (H) – RM294

King: 205cm (L) x 183cm (W) x 107cm (H) – RM435

Neckpro Domies Solid Wood Divan Bed Frame

Rangka katil divan Neckpro ini dilitupi kain linen kalis air. Ia diperbuat daripada linen kapas premium yang mempunyai tekstur licin dan ciri anti-ruam.

Rangka katil ini diperbuat daripada kayu padu dan mempunyai struktur yang kuat dan tahan lama yang boleh menyokong tilam yang paling berat sekalipun. Apa yang menjadikan rangka katil ini unik ialah sandaran belakangnya yang tersendiri, yang dicipta dengan teliti dengan buih lembut supaya anda berasa selesa bersandar padanya.

Saiz dan harga:

Single: 190cm (L) x 91cm (W) x 150cm (H) – RM1389

Super Single: 190cm (L) x 107cm (W) x 150cm (H) – RM1479

Queen: 190cm (L) x 153m (W) x 150cm (H) – RM1899

King: 190cm (L) x 183cm (W) x 150cm (H) – RM1999

Macio Home Liliana Divan Fabric Bed Frame

Cadangan terakhir kami ialah rangka katil yang cantik dan kelihatan indah oleh Macio Home. Kepala katilnya dibuat dengan fabrik baldu dan mempunyai buih berketumpatan tinggi, sesuai untuk merehatkan kepala dan belakang anda selepas hari yang panjang.

Saiz dan harga yang ada:

Queen: 190cm (L) x 153m (W) x 124cm (H) – RM1899

King: 190cm (L) x 183cm (W) x 124cm (H) – RM1999

Dan dengan itu, kami telah membuat kesimpulan pilihan yang menakjubkan untuk rangka katil divan. Apakah yang seterusnya?

Sudah tentulah tilam!

Untuk tilam anda, kami hanya mempunyai 1 cadangan kerana ia adalah satu-satunya pilihan yang kami anggap layak dan hebat untuk dimuatkan pada rangka katil pilihan anda.

Kenali Tilam Hibrid Origin

Tilam Hibrid Origin disusun oleh Origin Sleep, sebuah syarikat inovatif yang berasal dari Jerman. Tilam hibridnya mempunyai banyak ciri sempurna yang dijamin memukau anda di luar jangkaan.

Tilam Origin direka dengan mengutamakan rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran tulang belakang yang optimum dan keselesaan yang hebat, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang tidak dapat diramalkan. Dapatkan katil yang mempunyai ciri dan ciri penyejukan untuk disertakan dengan rangka katil pilihan anda supaya anda mencapai pengalaman tidur yang nyenyak dan tanpa peluh!

Kenapa Tilam Origin?

Tilam Origin menawarkan 6 lapisan keselesaan tiada tandingan yang sangat mewah, anda terlupa anda sedang tidur di rumah anda sendiri. Anda akan mendapat akses kepada bahan berkualiti tinggi: foam memori, spring poket, dan lateks - semuanya digabungkan menjadi satu tilam yang sempurna.

Ciri-ciri penyejukan foam ingatan yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi penyejukan. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

Apakah cara yang lebih baik untuk menggunakan rangka katil baru anda selain menggunakan tilam yang sempurna untuk melengkapkan set tidur baru anda?

Sekarang teruskan dan dapatkan rangka katil pilihan anda sebelum membeli tilam Origin Hibrid pertama anda!

Klik di sini untuk mendapatkan butiran yang lebih menakjubkan, ciri istimewa, harga dan kenapa ia merupakan tilam terbaik di pasaran.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4