Ulasan Katil IKEA 2023 | Panduan Pembeli

Ulasan Katil IKEA 2023 | Panduan Pembeli

Mencari rangka katil yang sempurna mungkin menjadi tugas yang lebih sukar daripada yang dijangkakan. Terdapat banyak faktor dan ciri yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat keputusan dan tanpa panduan yang betul, anda mungkin tidak tahu apa sebenarnya yang terbaik untuk anda.

Di sini kami akan mengulas tiga rangka katil Ikea yang popular dan salah satu daripadanya mungkin yang anda akan bawa pulang bersama anda.

TYSSEDAL

Rangka katil gaya ‘barn' ini adalah reka bentuk minimalis dan ringan walaupun dengan binaan kayu padu yang mengagumkan. Rangka ini kukuh dan mempunyai sisi katil boleh laras yang membolehkan anda menggunakan mana-mana tilam dengan berat dan ketebalan yang berbeza.

Ia mempunyai 17 bilah terpaku lapisan yang menyesuaikan dengan berat anda dan meningkatkan kelembutan tilam. Terdapat juga banyak ruang simpanan di bawah katil, memudahkan anda menyimpan barang-barang anda yang lain.

Ukuran (Queen):

Saiz:

Queen & King dengan lebar 158cm dan 187cm.

Harga:

Queen – RM1900

King – RM2000

BRIMNES

Brimnes ialah model unik dan praktikal untuk mereka yang suka mempunyai tempat simpanan berdekatan. Dengan ruang simpanan yang luas yang juga adalah sebahagian daripada katil, ia sangat mudah untuk menyimpan cadar, linen, selimut dan juga bantal.

Ruang simpanan yang disepadukan ke dalam kepala katil yang kelihatan seperti rak boleh berfungsi sebagai tempat untuk menyimpan telefon atau aksesori tidur anda dan juga lampu atau pengecas kerana anda boleh menyembunyikan kabelnya dengan memasukkannya melalui lubang di bahagian atas kepala katil.

Ukuran (Queen):

Saiz:

Queen and King dengan lebar 156cm dan 186cm.

Harga:

Queen – RM1649

King - RM2,050

HAUGA

Rangka katil ini mempunyai rupa ‘vintage’ yang akan menambahkan estetika klasik yang indah pada bilik anda. Penutup rangka Hauga diperbuat daripada fabrik poliester Lofallet, bahan tahan lasak yang juga lembut disentuh.

Berbeza dengan 2 lagi yang dinyatakan di atas, kepala katil ini mempunyai upholsteri lembut yang selesa untuk anda bersandar walaupun tanpa kehadiran bantal. Terdapat juga banyak ruang untuk anda menyimpan barang-barang anda di bawah katil.

Ukuran:

Saiz:

Queen and King dengan lebar 159cm dan 189cm.

Harga:

Queen – RM950

King – RM1050

Jika anda telah berjaya membuat keputusan tentang rangka katil yang memenuhi keperluan dan keperluan anda, mari beralih kepada tilam terbaik untuk anda pula.

Dan apakah yang diperlukan oleh rangka katil yang hebat jika ia bukan tilam yang lebih besar?

Memperkenalkan tilam Origin Hybrid

.

Tilam Origin Hybrid dihasilkan oleh Origin Sleep, sebuah syarikat inovatif yang berasal dari Jerman. Tilam hibridnya mempunyai banyak ciri sempurna yang dijamin memukau anda di luar jangkaan.

Tilam Origin direka dengan dengan mengutamakan rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran tulang belakang yang optimum dan keselesaan yang hebat, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang tidak dapat diramalkan.

Dapatkan katil yang mempunyai ciri dan ciri penyejukan untuk disertakan dengan rangka katil pilihan anda supaya anda mencapai pengalaman tidur yang menakjubkan tanpa peluh!

Kenapa pilih Tilam Origin?

Tilam Origin menawarkan 6 lapisan keselesaan tiada tandingan yang sangat mewah, anda terlupa anda sedang tidur di rumah anda sendiri. Anda akan mendapat akses kepada bahan berkualiti tinggi: busa memori, spring poket, dan lateks - semuanya digabungkan menjadi satu tilam yang sempurna.

Ciri-ciri penyejukan foam ingatan yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi penyejukan. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

Apakah cara yang lebih baik untuk menggunakan rangka katil baru anda selain menggunakan tilam yang sempurna untuk melengkapkan set tidur anda?

Dapatkan rangka katil pilihan sebelum membeli tilam Origin Hybrid pertama anda!

Klik di sini untuk mendapatkan info yang lebih menakjubkan, ciri istimewa, harga dan kenapa ia merupakan tilam terbaik di pasaran.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4