Katil Kayu Terbaik di Malaysia 2023

Katil Kayu Terbaik di Malaysia 2023

Mencari katil yang sesuai untuk memenuhi estetika bilik anda mungkin mengujakan jika anda meminati reka bentuk dalaman atau anda hanya peminat perabot yang kelihatan kukuh dan klasik.

Salah satu jenis rangka katil terbaik yang sepadan dengan hampir semua perkara ialah - bolehkah anda teka- rangka kayu. Dengan butiran halus dan rumit yang diukir di sepanjang kepala katil, katil kayu adalah lambang keanggunan bagi.

Artikel ini akan membincangkan pilihan utama untuk katil kayu terbaik yang terdapat di Malaysia dan membantu anda memilih yang terbaik.

Hampton Parquet Bed dari Ruma Home

Pertama sekali, kami mempunyai rangka katil yang cantik dan kelihatan desa ini dari Ruma Home. Ia mempunyai parket herringbone tunggal di kepala katilnya dan ia diperbuat sepenuhnya daripada kayu akasia yang kukuh dan padu. Jika anda sedang mencari sesuatu yang anggun dan moden, pilihan ini adalah untuk anda.

Harga: RM2,350 (Queen)

            RM2,550 (King)

Belmont Bed Series dari Maju Home Concept

Seterusnya, kami mempunyai rangka katil yang mempunyai reka bentuk ‘simple’ yang sesuai dengan mana-mana jenis bilik. Ia diperbuat daripada venir kayu pepejal, pilihan yang sesuai untuk mereka yang mencari katil yang sangat teguh. Rangka katil ini mempunyai reka bentuk yang ringkas namun bergaya yang akan menambah cantik sambil memberikan sentuhan vintaj pada rumah anda.

Harga: RM1,299 (Queen)

            RM1,499 (King)

IDANÄS by Ikea

Yang paling praktikal daripada semua, rangka katil ini mempunyai laci terbina dalam di bahagian bawah katil. Terdapat empat laci yang sangat bagus untuk menyimpan cadar, kuilt, linen dan aksesori katil anda yang lain. Ia diperbuat daripada venir kayu, memberikan anda rupa, sentuhan dan keindahan yang sama seperti kayu pepejal. Ia juga mempunyai laci yang boleh ditutup dengan senyap, terima kasih kepada fungsi penutupan lembut bersepadu.

Harga: RM1,612 (Queen)

            RM1,812 (King)

Almaty Poster Bed dari Teak Vogue

Pilihan terakhir ini setakat ini merupakan rangka katil yang paling kelihatan anggun dalam artikel ini. Diperbuat sepenuhnya daripada 100% kayu jati tebus guna dari Indonesia, rangka katil empat tiang ini sangat hebat. Anda boleh menghiasi poster dengan langsir, barangan hiasan, atau apa sahaja yang anda inginkan untuk menjadikan katil dan bilik anda menjadi lebih cantik.

Harga: Boleh bertanya melalui Whatsapp tersedia di laman webnya.

 

Dan sekarang untuk bahagian yang best!

Setelah pencarian rangka katil selesai, kini tiba masanya untuk memilih tilam terbaik untuk anda dan katil anda. Dan kami hanya mempunyai yang satu pilihan sempurna dalam fikiran.

Memperkenalkan Tilam Origin Hibrid!

Tilam Origin Hibrid direka oleh Origin Sleep, sebuah syarikat inovatif yang berasal dari Jerman. Tilam hibridnya mempunyai banyak ciri sempurna yang dijamin menerujakan anda.

Tilam Origin direka dengan hebat dengan mengutamakan rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran tulang belakang yang optimum dan keselesaan yang hebat, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang tidak dapat diramalkan. Dapatkan katil dengan ciri-ciri dan ciri-ciri penyejukan untuk disertakan dengan rangka katil pilihan anda untuk mencapai pengalaman tidur yang menakjubkan tanpa peluh!

Kenapa perlu pilih Tilam Origin

Tilam Origin menawarkan 6 lapisan keselesaan tiada tandingan yang sangat mewah (klik di sini untuk melihat lapisan tersebut), anda terlupa anda sedang tidur di rumah anda sendiri. Anda akan mendapat akses kepada bahan berkualiti tinggi: foam memori, spring poket, dan lateks - semuanya digabungkan menjadi satu tilam yang sempurna.

Ciri-ciri penyejukan foam ingatan yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi penyejukan. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

Jangan buang masa lagi, teruskan dan dapatkan rangka katil kayu pilihan anda sebelum membeli tilam hybrid Origin anda yang pertama!

Klik di sini untuk butiran yang lebih menarik, ciri istimewa, harga dan sebab ia adalah tilam terbaik di pasaran untuk anda nikmati.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4