Ulasan Tilam Coway 2023 | Perbandingan Harga dan Produk

Ulasan Tilam Coway 2023 | Perbandingan Harga dan Produk

Tidur yang berkualiti adalah penting untuk kesihatan kita secara keseluruhan. Tidur malam yang nyenyak menguatkan sistem imun, meningkatkan fungsi otak, dan meningkatkan kesihatan mental kita. Tidur yang baik membantu dalam penjanaan semula sel dan mengawal selia hormon, semuanya mempengaruhi berat badan dan penampilan kita dari semasa ke semasa. Tilam yang baik memainkan peranan yang sangat penting dalam hal ini.

Hari ini, kami akan menarik perhatian anda ke arah Tilam Coway dan rahsia di sebalik popularitinya. Mari kita mulakan dengan ulasan terperinci tentang Tilam Coway:

Kenali Tilam Coway Prime Series

Tilam Prime Series Coway direka untuk memberi sokongan kepada semua bentuk, saiz, berat dan keperluan. Tilam boleh didapati dalam saiz Queen dan King dan dengan pilihan rangka katil.

Sekarang jom kita bincangkan dengan lebih terperinci dengan melihat faktor-faktor yang menyebabkan ramai membeli tilam Coway!

Faktor

Kami amat kagum dengan kualiti dan tahap keselesaan terbaik yang disediakan oleh tilam Coway. Kami tahu harga Coway mungkin agak tinggi. Oleh itu, ia mungkin sedikit sukar untuk menjadi mampu milik.

Harga

Tilam Coway datang dengan dua saiz, Queen dan King, dan masing-masing berharga RM5770 dan RM6365. Ramai mungkin menganggap harganya agak mahal.

Kualiti

Tilam Coway terdiri daripada gabungan lima lapisan berkualiti tinggi. Foam memori adalah 100% lateks semulajadi dan bertindak balas kepada lengkung semula jadi badan kita sambil mengelakkan gangguan tidur. Fabrik anti-statik membantu dalam pelepasan tenaga statik dan membantu badan berehat dan tidur dengan lebih nyenyak. Ia membantu anda mendapatkan tidur yang nyenyak tanpa sebarang pergerakan sepanjang malam. Ia juga menangkis habuk.

Fiber yang digunakan dalam tilam Coway adalah mesra alam kerana ia diperbuat daripada fiber semula jadi yang terdapat dalam sabut kelapa. Sabut kelapa tidak mempunyai bahan kimia dan oleh itu, ia sesuai untuk kesihatan pengguna dan alam sekitar. Ia memberikan perasaan lebih tegang dan membuatkan kita berasa lebih tenang, walaupun ketika cuaca terik.

Tahap keselesaan

Tilam foam lateks Coway sangat bermanfaat untuk mereka yang selesa tidur dia atas belakang dan kerap mengalami sakit sendi kerana ia diperbuat sepenuhnya daripada lateks. Bahagian badan yang berat, seperti pinggul dan bahu, dibuai lembut oleh foam lateks. Fleksibiliti intrinsik yang ditawarkan oleh lateks memastikan penjajaran tulang belakang semula jadi dengan menyokong bahagian yang lebih ringan seperti leher dan belakang. Ia juga memberikan kontur lembut, melegakan tekanan berhampiran sendi dan bahagian bawah punggung.

Serat anti-statik dan foam memori Coway mesti diganti setiap tiga tahun untuk kebersihan yang lebih baik. Ini menjadikannya tilam pertama di Malaysia dengan alas tilam yang boleh ditukar.

Nilai

Walaupun tilam Coway agak mahal berbanding tilam lain di pasaran, kami mendapati bahawa tilam Coway menawarkan nilai yang hebat untuk wang yang dilaburkan. Pertama sekali, ada penghantaran percuma ke rumah dan pemasangan percuma untuk tilam Coway.

Anda juga mendapat perkhidmatan tilam percuma pada bulan kedua dan setiap 4 bulan berikutnya selama 5 tahun, bersama dengan penggantian alas tilam percuma selepas 3 tahun. Terdapat waranti selama lima tahun pada tilam Coway. Jadi, itulah sesuatu yang sangat mengagumkan kami.

Kenali Tilam Origin

Mari bincangkan tilam Origin dengan lebih terperinci!

Origin ialah pengeluar tilam yang berasal dari Jerman. Tilam hibrid mereka mempunyai banyak ciri hebat. Lebih lagi, ia agak berpatutan dan sangat selesa. Ia termasuk sehingga enam lapisan, termasuk lateks semulajadi, foam memori gel penyejuk, spring poket penyokong, dan ia adalah hibrid

Lapisan atas:

Lapisan permukaan premium yang hipoalergenik dan ultra lembut membolehkan udara bergerak melaluinya, memberikan anda perasaan seperti berbaring di atas permukaan yang sangat baik.

Lapisan Kedua:

Diperbuat daripada Lateks Asli, lapisan ini menghilangkan haba sambil memberikan lantunan semula jadi dan kekuatan tegangan pada tilam.

Lapisan Ketiga:

Ia mempunyai Origin Cooling Gel Ventilated Memory Foam dan menggunakan teknologi Origin's Hypercool untuk meningkatkan pelesapan haba. Ia juga mempunyai daya apungan yang kami jangkakan daripada foam memori yang baik.

Lapisan Keempat:

Lapisan Sokongan Refleks Origin terdiri daripada campuran foam sel terikat semula yang hebat dan lateks yang melicinkan permukaan tilam dan memberikan pengalaman tidur tanpa rasa sakit badan. Ia juga membolehkan spring poket berfungsi dengan potensi sepenuhnya.

Lapisan Kelima:

Lapisan ini menghalang  dari tergelincir di bahagian tepi dengan menggunakan teknologi sokongan kelebihan unik Origin.

Lapisan Keenam:

Lapisan ini, terdiri daripada spring MicroPrecision, memberikan tilam Origin tahap pengasingan gerakan yang tinggi. Mata air ini berpoket secara individu dan memberikan kelegaan tekanan dan sokongan yang sangat baik. Terima kasih kepada teknologi pengasingan gerakan yang canggih, setiap pergerakan pada tilam diasingkan sepenuhnya dan tidak bergelora melalui tilam.

Tiada satu pun tilam tradisional, yang menggunakan satu sistem ketumpatan dan sokongan di seluruh tilam, berprestasi sebaik reka bentuk hibrid ini.

Setelah melihat tahap keselesaan yang disediakan oleh tilam Origin, mari kita analisa beberapa faktor lain yang membuatkan tilam Origin mengatasi tilam Coway.

Rangkaian harga

Berbanding dengan tilam Coway yang bermula pada harga setinggi RM5770, anda boleh mendapatkan tilam Origin bersaiz queen pada harga RM1839. Tilam Origin bersaiz King juga boleh didapati pada harga RM2487 sahaja, yang membuatkan pelanggan kami sangat kagum.

Kualiti premium

Foam memori penuh gel penyejuk asal -™ jauh lebih baik daripada foam memori sel terbuka tradisional dari segi saliran haba. Lapisan penutup Airflow Tencel™ ialah lapisan atas luar biasa yang membezakan Tilam Hibrid Origin daripada tilam Coway. Selain itu, spring poket MicroPrecision™ menyerap kebanyakan tenaga kinetik yang dihasilkan oleh setiap pergerakan tilam.

Tahap Keselesaan yang Lebih Baik

Foam memori dalam Hibrid Origin membolehkan anda tenggelam sedikit lebih dalam ke dalam tilam dan memberikan pelepasan tekanan yang sangat baik. Pada masa yang sama, spring poket memberikan sokongan dan pengasingan gerakan.

Nilai

Apabila terdapat pergerakan pada tilam, teknologi gerakan terkini memastikan sedikit atau tiada gangguan pada tilam. Ini menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk mereka yang berkongsi katil dengan pasangan atau anak-anak.

Selain itu, anda mendapat tempoh percubaan 120 malam dan waranti 15 tahun. Sebaliknya, tilam Coway hanya mempunyai waranti 5 tahun, dan ini menunjukkan bahawa tilam Origin menawarkan nilai pelaburan yang lebih baik.

Pilihan utama anda

Tilam Hibrid Origin menjanjikan tidur malam yang santai dan selesa dan oleh itu, adalah alternatif yang baik kepada Tilam Coway. Ia menawarkan nilai wang yang hebat, bermakna pelanggan kami mampu membeli Tilam Origin dan menikmati nilai maksimum pelaburan! Terima kasih kepada pelbagai teknologi keselesaan dan perkhidmatan yang cemerlang, Tilam Hibrid ialah tilam yang sangat sesuai untuk kebanyakan orang!

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4