Tilam Cuckoo | Ulasan 2023

Tilam Cuckoo | Ulasan 2023

Cuckoo adalah jenama yang sangat terkenal di negara Malaysia. Terkenal dengan perkhidmatan penulen air, ia kini mempunyai tilam untuk pembeli menikmati tidur yang lebih baik dan berkualiti! Cuckoo kini menawarkan tilam yang dipanggil tilam A-Series dengan pelan ansuran yang hebat untuk memenuhi keperluan pelanggannya dengan lebih baik.

Kenali Tilam Cuckoo A-Series

Tilam Cuckoo ialah tilam yang boleh melegakan sakit belakang dan postur anda secara serentak sambil memberikan anda keselesaan terbaik untuk tidur yang lena.

Dilancarkan pada 2021, tilam Cuckoo A-Series, yang turut bekerjasama dengan Napure, terdiri daripada 4 lapisan gred-A. Selepas bertahun-tahun menjadi jenama rumah untuk penulen air, Cuckoo kini menceburkan syarikatnya ke dalam dunia tilam pula.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk baru dari Cuckoo.

Temui lapisan-lapisan berkualiti Cuckoo

.

Tilam terdiri daripada alas tilam, bahagian atas, lapisan penebat dan lapisan asas. Setiap lapisan mempunyai ciri khas tersendiri untuk memberikan pengalaman tidur yang nyaman.

Lapisan pertama, juga dikenali sebagai alas tilam, menggunakan teknologi bebas Dustic. Teknologi ini membantu menangkis hama habuk dan menghalang pengumpulan statik. Sarungnya juga mempunyai fungsi penyejukan yang cukup sempurna untuk cuaca di Malaysia ini.

Lapisan kedua, diperbuat daripada 100% lateks semulajadi yang mempunyai sifat hipoalergenik. Ia bebas aniline dan sebagai gantinya ialah agen pembentuk gel gred makanan, kekal bebas toksin dan selamat. Lapisan ini telah diuji untuk kekuatan tegangan, kebolehan regangan dan ketahanan dengan lebih 60,000 kitaran, sekali gus menjamin 10 tahun penggunaan.

Lapisan ketiga adalah lapisan penebat yang diperbuat daripada kain felt putih dan fungsi terasnya adalah untuk mengasingkan teras dan upholsteri sambil meningkatkan kebersihan dan ketahanan. Akhir sekali, lapisan asas mempunyai spring poket yang dibalut secara individu yang memberikan sokongan ergonomik dari kepala ke kaki yang berguna jika anda mengalami sakit badan dan postur yang tidak baik.

Keras atau empuk?

Tilam dilengkapi dengan 2 jenis alas tilam yang berbeza. Pelanggan mempunyai kemewahan untuk memilih antara alas yang keras atau lembut, berdasarkan pilihan peribadi mereka.

Alas tilam yang keras membantu mengurangkan ketegangan otot dan meningkatkan lagi peredaran darah anda. Ia juga lebih sesuai untuk individu yang lebih suka tidur telentang dan atas perut.

Alas tilam yang lembut, sebaliknya, membantu menjajarkan tulang belakang dan ia lebih sesuai untuk individu yang tidur sisi kerana ia menyelubungi bahu dan pinggul dengan lebih selesa.

Teknologi lain

Banyak jenama kini menawarkan pemindahan gerakan sifar kerana permintaan yang popular dan tilam Cuckoo A-Series turut mengikut tren. Dengan pemindahan gerakan sifar, anda tidur dengan tenang walaupun pasangan atau ahli keluarga anda bergerak sana sini sepanjang malam.

Saiz dan spesifikasi

Tilam A-Series, walaupun mempunyai ciri yang sangat hebat, sayangnya hanya terdapat dalam 3 saiz: Super Single, Queen dan King. Mereka yang mencari saiz Single mungkin perlu mencari di tempat lain tetapi bagi anda yang mencari salah satu daripada tiga saiz yang tersedia, tilam ini adalah pilihan terbaik.

Perkhidmatan lain

Cuckoo menyediakan perkhidmatan pembersihan percuma untuk tilam anda selama 3 tahun. Ini termasuk pembersihan hidro, pemvakum berkuasa dan penghapusan menyeluruh, untuk mengelakkan pepijat katil dan kulat. Proses pembersihan akan memastikan tilam anda bebas daripada kulit mati, hama, habuk dan kotoran yang tidak menyenangkan yang boleh menyebabkan tidur anda kurang memuaskan. 

Waranti

Cuckoo memberikan jaminan 10 tahun.

Jenama Cuckoo A-Series

 
Origin Hybrid 

Jenis Tilam Lateks semula jadi Hibrid (foam memori + lateks semula jadi)
Lapisan 4 6
Ketinggian 14.5 inci 9.8 inci
Waranti 10 tahun 15 tahun
Dengan pemindahan gerakan sifar
Lateks semula jadi
Percubaan bebas risiko X 120 malam
Harga (Queen) RM6540 RM1839
Pemulangan percuma X

Tukar kepada Tilam ORIGIN

Jika ciri dan faktor di atas tidak menarik minat anda, tilam Origin mungkin sesuai untuk anda. Origin Sleep ialah syarikat tilam Jerman yang telah memasuki Malaysia dan Singapura. Tilam Origin Hybrid mempunyai ciri yang lebih kurang sama tetapi pada harga yang lebih rendah untuk anda nikmati.

.

.

Mengapa Tilam ORIGIN adalah pilihan yang lebih baik

Tilam Origin menawarkan 6 lapisan keselesaan mewah yang tiada tandingan. Anda akan mendapat akses yang banyak kepada bahan berkualiti tinggi di pasaran - foam memori, spring poket, dan lateks - semuanya digabungkan menjadi satu tilam yang sempurna.

Tilam Origin direka dengan mengambil kira rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran tulang belakang yang optimum dan keselesaan yang hebat, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang tidak dapat diramalkan.

Ciri-ciri penyejukan foam memori yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi penyejukan. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

Harga 

  • Single – RM1,225
  • Super single – RM1,531
  • Queen – RM1,839
  • King – RM2,487 

\

Prestasi yang lebih baik

Ketiadaan foam memori dan lapisan tambahan menjadikan tilam Cuckoo kurang menarik berbanding tilam Origin, langsung memberikan kelebihan yang ketara berbanding tilam tersebut.

Foam memori sangat lembut dan mengikut bentuk badan anda untuk memberikan sokongan dan pelepasan tekanan yang sangat baik. Lapisan lateks menambah lantunan dan tindak balas kepada foam. Bahan yang digunakan adalah gred tertinggi, memastikan tidur yang berkualiti. Tambahan pula, pembinaan hibrid berbilang lapisan meningkatkan lagi ketahanan. Untuk butiran yang lebih menakjubkan, ciri istimewa, harga dan kenapa ia bagus untuk kesihatan anda, klik sini.

Konklusi

Sebagai perbandingan, tilam Origin jauh mengatasi tilam Cuckoo A-Series oleh banyak faktor yang sangat baik. Anda akan mendapat perkhidmatan pelanggan yang sangat cekap dan percubaan percuma selama 120 hari. Tiada apa- yang dapat mengalahkan tawaran itu dan saya menggalakkan anda untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Origin. Saya boleh menjamin bahawa anda tidak akan menyesal membeli tilam Origin, selain daripada tidur yang nyenyak dan tidak terganggu.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4