Ulasan Tilam Joey 2023 | Perbandingan Harga dan Produk

Ulasan Tilam Joey 2023 | Perbandingan Harga dan Produk

Tilam yang selesa dan baik adalah penting untuk mendapatkan kesihatan belakang yang sangat baik & tidur yang lena. Jika anda mempunyai tilam yang bagus, ia akan memastikan tulang belakang anda tegak sepanjang malam, menghalang pinggul dan bahu anda daripada tenggelam ke dalam katil.

Hari ini, beberapa jenama tilam boleh menjamin tidur dan kesihatan yang sangat baik. Salah seorang kawan saya mencadangkan mencuba Tilam Joey. Jadi, saya sudah pun menggunakan Tilam Joey, dan inilah pendapat saya mengenainya:

Tentang Tilam Joey

Joey ialah jenama tilam terkenal yang menyokong lekuk semula jadi badan anda. Joey direka dan dikilangkan sepenuhnya di Malaysia dengan asas J-Foam yang unik. Tilam Joey adalah melenting dan lapang, dengan pelepasan tekanan yang mendalam dan tahan lama, berkat J-Foam™ yang unik. Selain itu, ia dicipta tanpa sebarang bahan kimia toksik dan sepenuhnya mesra alam dan selamat.

Tilam Joey ialah tilam foam-sahaja yang dibina daripada poliuretana, dengan struktur poliuretana sel terbuka. Ia adalah neutral suhu dan mempunyai penghantaran gerakan 0% kerana pembinaan buih sahaja menyerap pergerakan.

Ia terdiri daripada dua lapisan- setiap satu terdiri daripada lapisan keselesaan lembut dan melenting 8cm dengan sifat melegakan tekanan. Walaupun lapisan bawah adalah lapisan sokongan 15cm lebih kuat untuk penjajaran tulang belakang yang ideal, penutup atas adalah penutup licin dan bernafas yang terdiri daripada 68 peratus poliester dan 32 peratus viscose untuk tidur yang santai. Teknologi pemindahan gerakan sifarnya adalah yang terbaik untuk mengasingkan pergerakan pada tilam supaya anda boleh tidur dengan lena.

Pelanggan boleh membeli dan merasai tilam Joey baru di rumah dengan percubaan selama 99 malam. Pelanggan yang tidak berpuas hati boleh mengembalikannya secara percuma dalam tempoh 99 hari dari tempoh percubaan dan menerima bayaran balik penuh. Selain itu, produk ini dilengkapi dengan jaminan 10 tahun sebagai jaminan kualiti dan ketahanan.

Tambahan lagi, jika anda penduduk Lembah Klang, anda boleh mendapatkan penghantaran percuma keesokan harinya ke seluruh Lembah Klang.

Pada masa ini terdapat empat saiz - single, super-single, queen, dan king.

Faktor-faktor

Harga

Tilam Joey agak berpatutan kerana ia berharga RM 1895.

Kualiti

Tilam Joey diperbuat daripada J-Foam™- foam moden yang direka bentuk untuk kelenturan yang tiada tandingan dan kebolehnafasan yang lebih baik.

Keselesaan

Pembinaan sel mikro Joey yang boleh bernafas membolehkan udara segar mengalir masuk & keluar dengan bebas. Ia membuatkan anda rasa sejuk semasa tidur dan memberikan anda tidur yang lena. Teknologi Pemindahan Gerakan Sifar mengasingkan sebarang gerakan pada tilam anda.

Nilai

Foam dalaman proprietari menawarkan pelepasan tekanan dalam dan ketahanan ultra.

Tidak syak lagi, tilam Joey adalah salah satu pilihan terbaik yang boleh anda buat untuk membeli-belah tilam. Walau bagaimanapun, perlu sentiasa ada pilihan kedua yang menjadikan keputusan anda lebih jelas. Jadi, di sini kita lihat pilihan tilam lain yang boleh menjadi pilihan yang lebih hebat.

Tilam Origin

Origin ialah syarikat tilam berasal dari Jerman yang baru-baru ini berkembang ke Singapura dan Malaysia. The Origin Mattress menawarkan gabungan unik ciri-ciri yang sangat menarik dan tidur malam yang santai dan selesa.

Kepada yang mencari tilam mampu milik dan selesa boleh pergi tidak jauh daripada tilam ini, yang menawarkan nilai luar biasa pada harga yang rendah. Tidak seperti tilam standard, yang mempunyai ketumpatan tunggal dan sokongan di seluruh tilam, reka bentuk tilam ini membolehkan anda meresap ke dalam foam memori sambil disokong oleh spring poket lebih dalam di dalam tilam.

Origin Hybrid® terdiri daripada enam lapisan terkemuka dan menggabungkan kelebihan banyak bahan dalam satu tilam..

Ciri-ciri penyejukan foam ingatan yang diselitkan gel adalah sangat baik, kerana ia menghilangkan haba badan. Ia adalah salah satu foam memori paling berkualiti tinggi di pasaran. Tencel juga sangat bagus dalam memudahkan aliran udara. Foam memori berketumpatan tinggi menyerap pergerakan, manakala poket lapisan bawah melancarkan lagi pergerakan yang mengasingkan, membolehkan anda tidur dengan nyenyak walaupun semasa pasangan anda bergerak atau bangun naik katil.

Foam memori sangat lembut dan menepati bentuk badan anda untuk memberikan sokongan dan pelepasan tekanan yang sangat baik. Lapisan lateks menambah lantunan dan tindak balas kepada foam. Bahan yang digunakan adalah gred tertinggi dan mempunyai ketahanan yang luar biasa. Pembinaan hibrid berbilang lapisan meningkatkan lagi ketahanan.

Sokongan optimum dan termoregulasi menjadikan tilam Origin sebagai pelaburan yang baik. Ia memberikan nilai yang luar biasa untuk wang. Ia memberikan anda kemewahan rehat yang sempurna sambil mengekalkan haba badan anda terkawal, berkat lapisan foam memori dan spring poket yang kukuh namun lembut.

Seni bina revolusioner tilam ini membolehkan badan anda berehat sambil juga melegakan tekanan. Ia melegakan sakit otot dan sakit di bahagian bawah belakang dan leher.

Anda mendapat perkhidmatan pelanggan yang cemerlang dengan tempoh percubaan 120 hari percuma pada harga yang sangat rendah.

Berbanding dengan Joey, Origin menawarkan nilai yang lebih besar pada jumlah yang dilaburkan untuk faktor yang berbeza seperti-

Rangkaian harga

Sementara Tilam Joey boleh didapati dengan harga RM1895, anda boleh mendapatkan Origin Mattress pada harga RM1840 sahaja.

Kualiti premium

Walaupun Tilam Joey terdiri daripada foam poliuretana, yang merupakan penyelesaian kos rendah, Tilam Origin terdiri daripada enam lapisan terkemuka.

Tahap Keselesaan yang Lebih Baik

Ketiadaan foam memori atau lateks menjadikan Tilam Joey kurang selesa sedikit berbanding Tilam Origin, yang mempunyai kedua-dua lapisan foam memori & lateks, sekali gus memastikan tahap sokongan yang tinggi.

Nilai

Joey Mattress menawarkan tempoh percubaan selama 99 malam dan waranti selama 10 tahun. Sebaliknya, Tilam Origin didatangkan dengan tempoh percubaan selama 120 malam dan tempoh jaminan selama 15 tahun, yang jelas memberikannya kelebihan berbanding Tilam Joey.

Kesimpulan

Tilam yang selesa adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian kita. Walau bagaimanapun, ia bukan hanya untuk tidur nyaman! Tilam yang selesa penting dalam kitaran tidur dan kesihatan belakang kita. Jadi, apabila ingin memilih tilam yang khas untuk anda, buat pilihan yang tepat.

Saya telah menganalisasi dua jenama tilam popular Malaysia mengenai kualiti, harga, nilai dan tahap keselesaan mereka. Dan saya mendapati Tilam Origin telah memenangi hati saya.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4