Ulasan Silentnight Mattress 2023 | Silentnight vs Origin

Ulasan Silentnight Mattress 2023 | Silentnight vs Origin

Silentnight telah menjadi nama terkenal dalam industri tilam sejak 1970. Jenama ini menawarkan pilihan tilam berkualiti yang mengagumkan yang direka untuk tidur yang lebih lena. Tilamnya yang mewah adalah kegemaran terutama di kalangan hotel dan perkhidmatan hospitaliti.

Berasal dari UK, Silentnight mendapat pensijilan Superbrand. Ia juga mempunyai pelbagai jenis tilam yang sesuai untuk bukan sahaja orang dewasa tetapi kanak-kanak dan bayi juga.

Apa yang lebih menarik ialah tilam Silentnight kini dibuat di Malaysia mengikut panduan Silentnight UK. Silentnight Malaysia juga dikeluarkan oleh bahagian King Koil Singapore.

Kenali tilam mereka

Setiap tilam Silentnight mengandungi spring kecil individu yang ditempatkan di dalam poket fabrik berasingan yang bertindak balas secara bebas antara satu sama lain. Setiap gegelung membantu menyebarkan berat badan anda secara merata ke seluruh katil, memberikan anda sokongan dan keselesaan terbaik.

Tilam diperbuat daripada 100% lateks semulajadi, menjanjikan tidur malam yang nyenyak.

Tilam Silentnight dirawat dengan Ultra-Fresh – anti-hama habuk, kulat dan bakteria.

Jenis tilam Silentnight

Di sini kami akan mengulas 2 tilam Silentnight yang popular: Silentnight Devon dan Silentnight Kingston.

.

Silentnight Devon mempunyai pelbagai ciri istimewa yang dijamin memberikan anda tidur lena sepanjang malam.

 • Ia mempunyai bahagian atas yang ketat
 • Ketinggian melebihi 9.5 inci/24 cm
 • Ia disertakan dengan sarung tilam premium
 • Tilam mempunyai foam sensasi lembut berdaya tahan tinggi
 • Ia juga mempunyai sarung foam berdaya tahan tinggi
 • Tahap keselesaannya adalah sederhana
 • Ia sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa

Harga

Single (36inciX5inci/91cmX190cm) – RM1511

Super single (42inci75inci/107cmX190cm) – RM 1712

Queen (60inci75inci/152cmX190cm) – RM2001

King (72inci75inci/183cmX190cm) – RM2814

.

Silentnight The Radisson, bagaimanapun, adalah pilihan yang lebih mewah. Dengan titik harga yang lebih tinggi, ia memberikan anda lebih kebaikan dan kemewahan. 

 • Ia mempunyai bahagian atas yang ketat
 • Ketinggian melebihi 9 inci/23 cm
 • Ia didatangkan dengan penutup tilam rekaan Eropah yang dirawat dengan teknologi Ultra-Fresh
 • Ia mempunyai foam sensasi lembut berdaya tahan tinggi dan sarung foam
 • Tahap keselesaan sederhana lembut
 • Ia sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa

Prices 

Single (36inciX5inci/91cmX190cm) – RM2798

Super single (42inci75inci/107cmX190cm) – RM3398

Queen (60inci75inci/152cmX190cm) – RM4198

King (72inci75inci/183cmX190cm) – RM5398

Mana satu patut anda pertimbangkan?

Sebagai perbandingan, kedua-dua tilam mempunyai ciri dan spesifikasi yang hampir sama dengan hanya sedikit perbezaan. Walaupun seseorang akan bersetuju bahawa perbezaan yang paling ketara antara kedua-dua model itu jelas adalah harga.

Namun, kedua-dua tilam mempunyai spring berpoket secara berasingan yang akan menyesuaikan dengan berat badan anda untuk keselesaan mewah. Ia juga menyediakan sokongan yang disesuaikan dan spring untuk ruang tidur maksimum.

Ia juga merupakan satu keselesaan yang hebat kepada ramai bakal pelanggan untuk mengetahui bahawa spring berpoket terbukti secara saintifik untuk memperbaiki penjajaran dan postur tulang belakang.

Mengapa anda perlu beralih kepada Tilam Origin!

.

Jika ciri di atas dan harga yang tinggi langsung tidak menarik perhatian anda, tilam Origin mungkin merupakan alternatif yang sempurna untuk anda. Ia bukan sahaja menawarkan lebih banyak lagi pada titik harga yang lebih rendah, tetapi anda juga mungkin mengucapkan selamat tinggal kepada masalah belakang anda dan malam yang tidak tenang!

Origin Sleep ialah syarikat tilam Jerman yang telah berjaya memasuki Malaysia dan Singapura. Tilam Origin Hybrid mempunyai ciri dan faedah yang lebih hebat pada harga yang jauh lebih rendah untuk anda nikmati.

Kenapa Tilam Origin? 

Tilam asal menawarkan 6 lapisan keselesaan mewah yang tiada tandingan. Anda akan mendapat akses yang banyak kepada bahan berkualiti tinggi di pasaran - foam memori, spring poket, dan lateks - semuanya digabungkan menjadi satu tilam yang sempurna.

Tilam asal direka dengan mengambil kira rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran tulang belakang yang optimum dan keselesaan yang hebat, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang tidak dapat diramalkan.

Ciri-ciri penyejukan busa memori yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi sejuk. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

 

Harga

Terdapat perbezaan yang ketara dalam harga berbanding dengan tilam Silentnight The Radisson. Dengan ciri yang lebih menarik dan faedah kesihatan, tilam Origin mengatasi yang lain dari segi kemampuan.

Berikut adalah harga yang ditawarkan:

 • Single – RM1,225
 • Super single – RM1,531
 • Queen – RM1,839
 • King – RM2,487 

.

Prestasi yang lebih baik

Selain daripada titik harga, ketiadaan busa memori dan lapisan tambahan menjadikan tilam Silentnight kurang menarik berbanding tilam Origin, memberikan kelebihan ketara yang kedua berbanding.

Busa memori sangat lembut dan menepati bentuk badan anda untuk memberikan sokongan dan pelepasan tekanan yang sangat baik. Lapisan lateks menambah lantunan dan tindak balas kepada foam. Bahan yang digunakan adalah gred tertinggi, memastikan tidur yang berkualiti. Tambahan pula, pembinaan hibrid berbilang lapisan meningkatkan lagi ketahanan.

Satu lagi ciri yang menakjubkan ialah teknologi pemindahan gerakan sifar yang membolehkan tidur tanpa gangguan dan malam yang aman. Adakah anda mempunyai pasangan yang tidur seperti sedang berlari maraton? Dengan teknologi yang sempurna ini, anda tidak perlu lagi bimbang untuk terbangun di tengah malam yang disebabkan oleh pergerakan dan semua pusingan dan pusingan.

Untuk butiran yang lebih menakjubkan, ciri istimewa dan sebab ia bagus untuk kesihatan anda, klik sini.

Konklusi

Sebagai perbandingan, tilam Origin jauh mengatasi tilam Silentnight oleh banyak faktor yang sangat baik. Paling penting, anda tidak boleh mengalahkan harga!

Selain itu, anda mendapat perkhidmatan pelanggan yang sangat cekap dan percubaan percuma selama 120 hari. Tiada apa-apa yang dapat mengatasi tawaran itu dan saya menggalakkan anda untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Origin. Saya boleh menjamin bahawa anda tidak akan menyesal membeli tilam Origin, selain daripada tidur yang nyenyak dan tidak terganggu.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4