Ulasan Tilam Tempur 2023

Ulasan Tilam Tempur 2023

Kisah asal usul Tempur bermula apabila NASA mereka bahan penyerap tekanan untuk melindungi dan menyokong angkasawan semasa lepas landas. Tempur kemudiannya memutuskan untuk mencuba dan mencipta bahan unik yang bertindak balas kepada suhu badan anda dan mengagihkan berat badan anda secara sama rata untuk memberikan keselesaan yang luar biasa. Bahan unik itu, seperti yang kita ketahui sekarang, dipanggil foam memori.

Kesemua tilam Tempur menampilkan bahan TEMPUR® tulen yang menyesuaikan diri dengan badan anda semasa anda tidur, menawarkan kelegaan dan sokongan yang tidak lentur sepanjang malam.

Di sini kami mempunyai dua rangkaian paling popular yang dijual di Tempur:

TEMPUR®Original Supreme 21

Koleksi ini adalah khusus untuk anda semua yang menikmati keseimbangan yang baik antara tilam yang padat dan lembut. Tahap kekerasan sederhana yang sempurna yang bermanfaat untuk postur yang baik!

Rangkaian Tilam Original Tempur® membawa keseimbangan sempurna antara sokongan dan keselesaan yang sesuai dengan badan. Seperti semua tilam Tempur, ia sememangnya mudah diselenggara. 

TEMPUR® Sensation Elite

Adakah anda seorang pencinta tilam yang keras? Adakah anda mengalami sakit belakang yang berterusan yang tidak hilang?

Tidak perlu mencari lagi, TEMPUR® Sensation Elite mungkin boleh menjadi kawan baik tidur baru anda!

Ini adalah rangkaian tilam Tempur yang teguh dengan Teknologi Sokongan Dinamik TEMPUR® yang eksklusif yang direka khas untuk memberi sokongan belakang dan pelepasan tekanan yang luar biasa.

Keistimewaan dan ciri menarik lain bagi kedua-dua tilam termasuk:

  • Bahan TEMPUR® menepati badan anda untuk memberikan keselesaan dan sokongan yang cemerlang, serta-merta mengurangkan titik tekanan serta pergerakan gelisah sepanjang malam.
  • Ia mempunyai alas boleh tanggal sepenuhnya yang boleh dibasuh sehingga 60 °C
  • Teknologi CoolTouch™ memastikan alas sejuk apabila disentuh dan membantu menyerap haba berlebihan. Ini amat berfaedah untuk cuaca panas kami!
  • Ia mempunyai penyelenggaraan yang rendah kerana tidak perlu membalikkan tilam
  • Ia juga sangat melegakan apabila mengetahui bahawa tilam Tempur semuanya dibina menggunakan teknologi sempurna yang sama. Ini menjamin tidur yang nyenyak tidak kira koleksi mana yang anda berminat untuk membeli.


Sedikit perbandingan antara 2 jenama popular:

Jenama Origin Hybrid Tempur Original Supreme 21 Tempur Sensational Elite
Jenis tilam Hibrid (foam memori+ lateks semula jadi) Foam memori Foam memori
Lapisan 6 3 3
Ketinggian 9.8 inci 8 inci 10 inci
Waranti 15 tahun 10 tahun 10 tahun
Pengasingan gerakan
Lateks semula jadi X X
Percubaan tanpa risiko 120 malam X X
Harga (Queen) RM1839 RM18,802 RM21,577
Pemulangan percuma X X

Jenama lain sebagai alternatif lebih baik

Jika ciri-ciri yang mengagumkan di atas benar-benar mengagumkan, tetapi harganya menakutkan anda, mungkin anda ingin mencari pilihan lain. Dan jika itu benar, Origin Sleep mungkin sesuai untuk anda!

Origin Sleep ialah sebuah syarikat tilam Jerman yang telah berjaya memasuki negeri Malaysia dan Singapura.

.

Tilam Origin Hybrid mempunyai ciri yang lebih berkesan dan teknologi canggih yang boleh mendorong anda ke dalam keadaan bahagia sebaik sahaja kepala anda menyentuh bantal dan, lebih khusus lagi, tilam.

Apa yang ditawarkan oleh tilam Origin Hybrid

6 lapisan keselesaan tiada tandingan yang sangat mewah, anda boleh lupa sedang tidur di rumah anda sendiri. Anda akan mendapat akses yang banyak kepada bahan berkualiti tinggi di pasaran - foam memori, spring poket, lateks semulajadi - semuanya digabungkan menjadi satu tilam yang sempurna.

Tilam Origin direka dengan mengambil kira rakyat Malaysia. Ia bukan sahaja memberikan penjajaran dan kelegaan tulang belakang yang optimum, tetapi ia juga dicipta dengan teknologi penyejukan unik yang memihak kepada iklim Malaysia yang tidak dapat diramalkan (selalunya panas).

Ciri-ciri penyejukan foam memori yang diselitkan gel adalah sempurna, kerana ia menghilangkan haba badan dan memberikan anda sensasi penyejukan. Anda kini boleh menikmati tidur yang lena tanpa perlu risau tentang peluh malam!

Harga

•       Single – RM1,225

•       Super single – RM1,531

•       Queen – RM1,839

•       King – RM2,487

.

Prestasi menakjubkan

Foam memori sangat lembut dan menepati bentuk badan anda untuk memberikan sokongan dan pelepasan tekanan yang sangat baik. Lapisan lateks menambah lantunan dan tindak balas kepada foam. Bahan yang digunakan adalah gred tertinggi, memastikan tidur yang berkualiti.

Tambahan pula, pembinaan hibrid berbilang lapisan meningkatkan lagi ketahanan.

Konklusi

Sebagai perbandingan, tilam Origin Hybrid adalah sama cemerlang atau mungkin lebih baik daripada tilam Tempur, terutamanya dari segi harga. Tilam Origin adalah pilihan yang tepat untuk mereka yang mencari tilam berkualiti hebat pada kos yang berpatutan. Anda juga akan mendapat perkhidmatan pelanggan yang sangat efektif dan percubaan percuma selama 120 hari.

Tiada apa yang dapat mengatasi tawaran itu dan saya menggalakkan anda untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Origin. Lebih-lebih lagi apabila melihat harga yang ditawarkan di Tempur. Saya boleh menjamin bahawa anda tidak akan menyesal membeli tilam Origin, selain daripada tidur yang nyenyak dan tidak terganggu.

Untuk maklumat lanjut tentang keajaiban mutlak tilam dan aksesori lain, klik sini.

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4