3 Jenama Terbaik untuk Bantal Hamil

3 Jenama Terbaik untuk Bantal Hamil

Tidak dinafikan, kehamilan datang dengan kebahagiaan yang tidak berkesudahan. Seluruh tempoh 9 bulan adalah kegembiraan untuk seisi keluarga. Tetapi apabila datang masanya untuk menangani kesakitan yang berkaitan dengan kehamilan, ramai wanita mungkin berasa tidak selesa. Bakal-bakal ibu baru memerlukan tenaga yang banyak apabila mereka sedang mengandung.

Malangnya, apabila hendak berehat, ibu mengandung menjadi sukar, khususnya pada trimester ke-2 dan ke-3. Ia adalah peringkat apabila anda mungkin mengalami kesukaran mencari posisi tidur yang betul dan tenang. Anda memerlukan bantal kehamilan yang betul untuk peluk, yang boleh memberi perbezaan pada kualiti tidur anda.

Ingat, bayi anda memerlukan penjagaan dari dalam dan luar dengan perut yang semakin membesar. Dengan bantal yang salah, bukan sahaja tilam yang salah tidak berfungsi dengan baik, malah tilam yang betul juga tidak boleh berfungsi!

Jika anda hamil dan mencari bantal menagndung yang selesa untuk meningkatkan kualiti tidur anda, teruskan membaca. Dalam artikel ini, anda akan kenali 3 jenama terbaik untuk bantal mengandung, ia akan membantu anda dalam membuat pilihan bantal yang tepat untuk diri sendiri dan bayi anda!

AKEMI

AKEMI mula diperkenalkan pada tahun 1992. Jenama ini bertujuan untuk mencipta detik istimewa dengan kelengkapan dan aksesori rumah dalam setiap keluarga. Jenama mereka menawarkan rangkaian luas katil keperluan mandian dan aksesori peralatan tempat tidur. Mereka menawarkan setiap keperluan yang penting daripada bantal, tuala hinggalah ke guling.

Bantal ini menyokong kedua-dua tulang belakang dan perut yang membesar (wanita hamil). Ia dipanggil Bantal Lateks Kontur Pengudaraan Akemi Naturale dengan harga hanya RM259.00.

Ia direka untuk memberikan sokongan tambahan pada belakang anda yang terjejas oleh bayi dan perut anda yang sedang membesar. Badan wanita hamil mempunyai bentuk yang unik justeru tidak semua bantal sesuai. Bantal yang salah boleh menyebabkan sakit belakang, kekakuan pelvis dan malam yang gelisah. Oleh itu, anda perlu mencuba bantal ini!

Bantal Akemi memberikan keanjalan yang hebat dan menawarkan keselesaan yang hebat kepada bentuk badan dan posisi tidur anda. Ia tahan lama dan mempunyai rintangan bakteria; anda tidak perlu risau tentang semua acuan dan bakteria. Ia diperbuat daripada jacquard berganda dan dipenuhi dengan lateks semulajadi tulen yang bertindak balas kepada bentuk badan anda dengan sangat baik sambil melegakan titik tekanan anda.

Beli bantal ini dan berikan penjagaan tambahan kepada bayi anda!

Getha

Syarikat Getha memulakan perniagaan mereka pada tahun 1969, dan sejak itu, mereka telah menyediakan 100% katil lateks asli, bantal dan tilam kepada pelanggan mereka. Mereka berhasrat untuk menambah baik setiap isi rumah, dan mereka mempunyai ketukangan dan penuaian yang mahir untuk menghasilkan tilam, produk peralatan tempat tidur dan katil terbaik di Malaysia.

Syarikat Getha menawarkan Bantal Lateks Asli Getha Lembut 100% mereka dengan harga hanya RM305.10 yang semua penggemar tidur pasti suka memilikinya! Bantal ini sesuai untuk mereka yang sentiasa sukakan kelembutan, keselesaan dan kemewahan tambahan. Ia sesuai untuk semua peringkat umur namun paling sesuai untuk wanita hamil.

Bantal ini mempunyai ketumpatan lembut yang memberikan bayi dan perut dengan sokongan tanpa kompromi. Letakkan bantal ini perlahan-lahan di bawah perut anda yang semakin membesar apabila anda berbaring di atas katil. Jika anda menghadapi sakit kepala dan leher serta kekakuan, gunakan bantal ini di bawah kepala anda kerana bantal ini mengikut lengkung saraf tunjang semulajadi anda dan memberikan anda kelembutan dan sokongan tambahan pada kepala, bahu, leher dan leher anda; dan yang paling penting, kedudukan perut anda.

Dapatkan bantal ini dan singkirkan semua habuk, alergen dan kulat dan hama kerana bantal ini adalah antialergenik dan menjanjikan keselamatan dan keselamatan anda semasa anda tidur. Ia ultra-tolak, selesa dan lembut yang mengurangkan tekanan dari perut dan ketegangan anda untuk mengelakkan sakit belakang dan leher.

Anda perlu bangun dengan senyuman di wajah anda, bukan kesakitkan pada bahagian badan anda!

Origin Mattress

Origin Mattress ialah syarikat terkemuka dalam pembuatan tilam dan bantal terbaik di seluruh Malaysia. Mereka mempunyai bantal dan tilam yang memenangi anugerah yang direka dan dikilangkan khas di Jerman. Produk mereka terkenal kerana kekal sejuk, walaupun pada siang dan malam yang paling panas di Malaysia.

Origin Mattress mengambil berat tentang pelanggan mereka, dan mereka juga tidak kekurangan dalam memberikan keselesaan dan sokongan terbaik kepada semua wanita hamil. Bantal yang direka khas mereka, Origin Superior Coolmax Latex Pillow, mempunyai segala yang diinginkan oleh mana-mana wanita hamil untuk menyokong perutnya yang sedang membesar dan bayi di dalamnya. Bantal itu hanya berharga RM539.54 dengan pakej semua faedahnya.

Kehamilan datang dengan banyak kesukaran, dan jika anda juga menghadapi masalah biasa seperti lenguh dan sakit, cuba bantal ini dan tenggelamkan ke dalam kelembutan terbaik untuk menyokong kepala, leher dan perut anda. Bantal ini menawarkan sokongan foam lateks responsif yang hebat, dan foam ditutup dengan penutup kain Tencel yang boleh ditanggalkan.

Bantal ini mempunyai material yang lebih padat berbanding gentian atau foam memori yang lain. Ia adalah pilihan terbaik untuk wanita hamil kerana ia mengikut bentuk perut, memberikan anda tahap keselesaan yang betul. Bantal dilengkapi dengan sifat hipoalergenik supaya anda kekal bebas daripada masalah habuk, acuan dan bakteria. Ia amat disyorkan jika anda tidak mahu menghadapi sebarang alahan semasa tempoh kehamilan anda. Anda boleh menggunakan bantal ini selepas bersalin kerana ia tahan kesan dan mampu menahan bentuknya tanpa kehilangan kepadatannya.

Konklusi

Terdapat pelbagai jenis bantal mengandung di pasaran, tetapi Origin's Mattress adalah yang terbaik untuk memberikan keselesaan dan sokongan tambahan kepada bahagian badan yang berbeza. Bantal ini juga mengelakkan berpeluh ketika anda tidur. Cubalah bantal ini dan jangan lupa untuk membuat pilihan yang tepat apabila membeli bantal untuk meningkatkan kualiti tidur anda semasa hamil!

Ibu yang gembira menjadikan bayi gembira!

Back to blog

Shop the Origin range

1 of 4